A bicskei gyermekotthon áldozata vár a cselekedetre is Novák lemondása után

  • narancs.hu
  • 2024. február 12.

Belpol

Pop Mert elmondta, évek óta várnak gesztust, ami akár egy szép kezdet is lehet.

 „Ma hangzott el először bocsánatkérés a bicskei üggyel összefüggésben. Ezt a gesztust nem egy hete várjuk, hanem már hosszú évek óta” – reagált Novák Katalin köztársasági elnök lemondására, és az abban elhangzottakra az RTL Híradónak Pop Mert, a bicskei gyerekotthon pedofil exigazgatójának egyik áldozata.

Az áldozat hozzátette, örül neki, hogy megtörént, „egy nagyon fontos szimbolikus üzenete van és akár lehet egy szép kezdet, de ezt kövesse cselekedet”. A férfi szerint fontos lenne, ha a kegyelmi döntést nem is lehet visszavonni, a gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettese ne dolgozhasson többé gyerekekkel.

A gyermekotthon feljelentést tett két pedagógusa szerint viszont nem volt annyira megyőző a bocsánatkérésnek az a része Nováktól, ami azoknak szólt,  „akik úgy érezték, nem áll ki mellettük.” Schmidt Erika és Bárnai Árpád szerint ugyanis itt nem érzésekről van szó. „Ezt nem úgy érezték, ezt tudták, ezt látták, ezt hallották, ezt nem úgy érezték” – mondta Schmidt, miközben Bárnai szerint nagy baj, hogy a lemondás azért történt, mert a társadalom felől nyomás érkezett.  „Igazából népszerűségi kérdés lett, hogy folytatom a munkámat, vagy sem, miután szabadon engedtem egy pedofil ember bűnsegédjét.”

Schmidtnek nagyon hiányzik az, hogy magyarázatot kapjon arra, miért születhetett ez a döntés, bár „nagyon nehéz lehet olyan magyarázatot mondani, amit én el tudnék fogadni, de legalább valamiféle tisztaságot hadd lássunk már”. Szerinte „ha nem mondják el, az elég sokat jelent”.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

„Elindult a hír, hogy a Samsung vásárolta meg” – milyen üzem létesül az őrbottyáni téglagyár helyén?

Új tulajdonosa akadt az őrbottyáni téglagyárnak, ahol az eddigiektől eltérő tevékenység folyik majd. Rögtön elindultak a találgatások, hogy kinek az érdekeltségébe került az üzem. Az önkormányzat igyekszik megnyugtatni a lakosságot: az eddig ismert információk szerint nem lesz akkumulátor-feldolgozás, sem veszélyesanyag-raktározás.