Elhunyt Éri Péter, a Muzsikás tagja

  • narancs.hu
  • 2023. október 15.

Zene

Az ismert népzenész, akit mindenki Pityu becenéven emlegetett, hetven éves volt.

Elhunyt Éri Péter ‘Pityu’ népzenész, a Muzsikás tagja, hangmérnöke, a népzenei feldolgozások szerzője, a Magyar Rádió rendszeres népzenei műsorának szerkesztője és készítője – adta hírül a család.

„Isten nyugosztaljon Pityu, lélekben továbbra is mindig veled!”

– üzente a Muzsikus együttes a közösségi médiában.

Éri Péter Budapesten született 1953-ban, nevelőapja Martin György tánc- és zenefolklorista volt, aki már kicsi gyermekkora óta rendszeresen elvitte a gyűjtőútjaira. Tizennégy évesen lett a Bartók Béla néptáncegyüttes szólistája, zenét autodidakta módon tanult. 1975-től volt a Sebő együttes nagybőgőse, a Muzsikásban csupán vendégzenészként játszott 1978-ig, azóta viszont az együttes tagja volt. Játszott brácsán, kontrán, furulyákon, mandolinon, de énekelt is.

Éri Péterrel 2013-ban készült interjúnk itt olvasható.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk