film - Az üresfejű

  • - smaci -
  • 2008. augusztus 14.

Zene

Történetünk viszszanyúlik a messzi múltba, amikor úgy esett, hogy a távoli India egyik mesebeli szektája (némi reszelgetések után Indiana Jones ügyeiben játszanak vissza) 1965-ben soros emberáldozatára készül, azt kell kibelezni, akin a csodálatos gyűrű van. A kitűnő Richard Laster Help! c.

Történetünk viszszanyúlik a messzi múltba, amikor úgy esett, hogy a távoli India egyik mesebeli szektája (némi reszelgetések után Indiana Jones ügyeiben játszanak vissza) 1965-ben soros emberáldozatára készül, azt kell kibelezni, akin a csodálatos gyûrû van. A kitûnõ Richard Laster Help! c. filmjében pont Paul McCartney-n (pedig Ringo volt gyûrûmániás). A jó Paul ujjáról egy istennek nem akar lejönni az ékszer, hát le kell törpíteni a helyes basszusgitárost. Utána viszont attól kell félni, nehogy agyonnyomja egy rágógumi (zöld Wrigley's). Történetünk késõbb Gobbi Hildával folytatódik, aki azt mondja a hetvenes években megalapozottan, hogy Indiába sóért mezítláb ment Ghandi, vegyen nálunk telket, Jancsi, Pista, Bandi! Már megint India! Szerintem a neves amerikai komikus, Eddie Murphy új filmjének a második legnagyobb baja, hogy úgyszólván teljességgel negligálja ezt az indai szálat (az elsõ gyártási természetû).

Most képzeljék el, az önök kedvenc fekete komikusa egy fehér (na, jó: ruhás) ûrhajót játszik! Ez az ûrhajó belülrõl mondjuk tisztára olyan, mint ami a Csillagok háborúja idején is zavartalanul üzemel - különösen a kapitány egyenruhája stimmel. Tényleg, hány éves a kapitány? A MaNcs ezt is tudja, ötvenhez közeledik. Kitalálták már, a hajó parancsnokát is a remek Eddie adja! S miért jött a pici Eddie vezette hajó? Sóért, a büdös törpék rajának a Föld sókészletére fáj a foga! A Föld sója pedig a humor, így értjük már, miért van rá szüksége mindjárt két Eddie Murphynek is. Csak közben rá ne essen egy New York-i taxi (sárga Ford).

Az InterCom bemutatója

***

Figyelmébe ajánljuk