Koncert

Hey Honey

Zene

Németh Juci 2014-ben, a Nemjuci feloszlása után alapította meg duóját Matisz Flórával, ami rövid életűnek bizonyult, alig néhány koncertjük volt. A páros felállás nemrég feltámadt, Flóra helyét azonban G. Szabó Hunor (The Qualitons) vette át, aki már hét éve Juci párja, de eddig nem zenéltek együtt. A megújult Hey Honey most lépett fel másodjára, egy elég merev atmoszférájú színházteremben. A nagyrészt idősebbekből álló, ráadásul maszkot viselő közönség láttán a zenészek kicsit meg is voltak illetődve, aztán fokozatosan oldódott a hangulat. Ebben sokat segítettek Juci szórakoztató konferálásai: elmesélte például, hogy azért ér véget a koncert este 8-kor, mert haza kell menniük altatni a kétéves kislányukat.

A repertoárban egyelőre a feldolgozások vannak túlsúlyban, játszottak Beatlest, Kovács Katit és Nancy Sinatrát is, a ráadás pedig a The House of the Rising Sun volt. Saját egyéb zenekaraikat is megidézték: Hunor részéről elhangzott egy szám a megzenésített Shakespeare-szonettekben utazó W. H.-tól, illetve a Kex Piros madara a Qualitons átiratában. Előkerült egy-egy Nemjuci- és Budapest Bár-sláger is. A korábbi Hey Honey-dalok közül viszont egyelőre csak egyet mentettek át, de ez idővel változni fog, és persze közös új szerzemények is lesznek. Különlegesség, hogy az éneklés mellett mindketten három-négy hangszeren játszanak, jóformán minden dalban máson.

Érződött, hogy a párnak kicsit még szokatlan, hogy a magánélet után a színpadon is együtt vannak, de ha belerázódnak, kifejezetten izgalmas projekt lehet ebből.

Wesselényi17, október 17.

Figyelmébe ajánljuk