Kiderült, kik kapnak Lovasi raktárkoncertes gázsijából

  • narancs.hu
  • 2020. december 1.

Zene

Összesen 14 zenekar kap lehetőséget stúdiózásra.

14 zenekart támogat pályázati pénzéből Lovasi András, aki még szeptemberben hirdetett pályázatot más zenekaroknak hangfelvétel készítésére.

A Kiscsillag frontembere eredetileg azt tervezte, hogy a zenekar raktárkoncertjéért kapott 1 millió forintból néhány együttes felvételeire ad lehetőséget stúdiójában.

A zenekar közleménye szerint a pályázatra végül 376 hanganyag érkezett be, ezeket másfél hónap alatt feldolgozták és kiértékelték, a Lovasi vezette zsűri pedig úgy döntött, hogy 14 együttes számára biztosítanak stúdióidőt, további 12 együttes pedig 50 százalékos áron veheti igénybe az LA Gardens stúdió szolgáltatásait, ha élnek a lehetőséggel. A közlemény szerint így végül a tervezett 1 millió helyett összesen 2 és fél millió forinttal támogatják a zenekarokat.

Lovasi közölte, a fő szempont a szellemes-érdekes hanganyagok kiválasztása mellett nem titkoltan az volt, hogy olyanok kapjanak stúdiózási lehetőséget, akiknek ebben még nincs tapasztalata, vagy erre még nem volt lehetősége.

A kiválasztott 14 zenekar mindegyike 3 nap stúdióidőt kap, melyet tetszőlegesen tölthetnek el Lovasi stúdiójában – felvétellel vagy felvétellel és utómunkákkal.

A nyertesek: Gidmin'Rém; Bajdázó; Temesi Blanka; Abigél; Meteo; The Whatevers; Sauropoda; ABEL marton nagy; Kontraszt; Kései kitérő; Fodor Dávid; Hold utca; Rekamié; Legbelsőkör.

Figyelmébe ajánljuk