Már az is meglepő, hogy lesz, de még meglepőbb, hogy közönség előtt

  • narancs.hu-MTI
  • 2021. május 7.

Zene

Rotterdamban megtartják az idei Eurovíziós Dalfesztivált.

Közönség előtt rendezik meg Rotterdamban az Eurovíziós Dalfesztivált tíz nap múlva.

Bár a múlt hét végén kísérleti jelleggel Liverpoolban már megtartottak egy sok ezer embert vonzó zenei fesztivált, a holland járványügyi szakemberek aggódnak. A rotterdami Ahoy stadionban május 18. és 22. között tartják meg az elődöntőket és a döntőt. Csak azok mehetnek be, aki az elmaradt tavalyi eseményre vettek jegyet és egy 24 órásnál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel rendelkeznek.

A fesztivál egyes előadásain legfeljebb 3500-an vehetnek részt az előadókon és delegációjukon kívül, ezzel az aréna befogadóképességének 20 százalékát használják ki.

A technikai stábot, a művészeket és az újságírókat is rendszeresen tesztelik és ha valaki pozitívnak bizonyul, karanténba kerül. Amennyiben valamelyik fellépő lesz koronavírus-fertőzött, akkor az előre felvett műsorszámát játsszák majd le.

Hollandiában kísérleti jelleggel tartottak már közönség részvételével megrendezett koncerteket, futballmeccseket és konferenciákat, de az Eurovíziós Dalfesztivál lesz az eddigi legnagyobb tömegrendezvény.

Figyelmébe ajánljuk