Lemez

Moped Loewen: Book of Navi

  • Láng Dávid
  • 2021.03.31 20:55

Zene

Az experimentális jazz-rockban utazó, megalakulása óta többször is átszervezett zenekar nevének hallatán könnyen hihetjük azt, hogy külföldi formációval van dolgunk, és nem is járunk messze a valóságtól.

Bár a szálak Varga Dánielnél futnak össze, ő a mozgatórugó és a fő dalszerző, a felállás erősen multikulturális: rajta kívül két magyart (Fenyvesi Márton – gitár és Gyányi Marcell – basszusgitár) találunk a stúdiófelvétel közreműködői között, ráadásul ez is kettővel több, mint az előző EP-nél, amelyen csak a frontember képviselte hazánkat. Van azonban lengyel, német, osztrák, brazil, svéd, szerb és szlovén tag is, mintha a koncepció része lett volna, hogy minél több országból származzanak. Mindannyian jazz tanszakot végeztek, nem véletlen, hogy a kísérletezést és új hangzások keresését tűzték ki célul.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Nézzen be hozzánk minden nap: hírszolgáltatásunk ingyenesen hozzáférhető. Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk