Nateki vezeti a magyar hallgatottsági listát

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 12.

Zene

Nem lehet tudni, kicsoda, csak azt, 16 éves, most kezdi komolyan venni a zenélést, és tényleg magyar.

A legtöbbet streamelt magyar előadó Nateki, legnépszerűbb száma, a Midnight több mint 170 millió streamig jutott el, a YouTube-on pedig 43 millió megtekintésig – írja a 24.hu.

Az, hogy az ő zeneművét hallgatják a legtöbben, Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság tanulmányából derült ki, ez a Spotify és a YouTube különböző listái és elemzései alapján készült. Látszik, hogy az előadó ezt a népszerűséget nem föltétlenül a magyar hallgatók körében vívta ki magának. Számainak általában angol a címe, amelyiknek nem, az alapján akár dél-amerikai előadóra is lehetne gondolni, mint ahogy hivatkoznak így is rá, és magyarként is.

A műfaj, amelyben Nateki alkot, a drift phonk, amely a phonk egyik alműfaja, 2021 óta népszerű, magas basszus jellemző rá, a kolompok és a torzított hangok használata. A lap el tudta érni Natekit, aki megerősítette, hogy magyar, de ragaszkodik az inkognitójához. Azt állította magáról, hogya 16 éves fiú, Magyarországon él, és azt, hogy ő írja ezeket a számokat, a családja és néhány régi barátja tudja. 

Egy argentin kollégával, Playamanéval közösen hozta össze a Midnightot. Ő is meglepődött a 186 milliós Spotify-hallgatottságon, és bár eddig a zenélést hobbinak tekintette, most már komolyabban veszi. A magyar zeneiparral nincs kapcsolata. 

Ilyen a drift phonk:

Címlapképünk a Midnight című dal alatt látható a Youtube-on

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk