A szerk.

A király új ruhája

A szerk.

Ha a szegény jó Adolf ezt megérhette volna (tudniillik a Dassler), végre feladja a teljesen hiábavaló szívózást, s azonnal bezárja a boltot (Adidas), amit persze így is bezárnak valószínűleg, mert hamarosan a tizenegy Angela Merkellel felálló Nationalelf is 2Rule mezben fog pályára lépni, leszámítva a kapust, akinek talán majd engedélyezi a főhatóság, hogy Király Gábor márkájú macigatyában őrizze a portát

Ha a szegény jó Adolf ezt megérhette volna (tudniillik a Dassler), végre feladja a teljesen hiábavaló szívózást, s azonnal bezárja a boltot (Adidas), amit persze így is bezárnak valószínűleg, mert hamarosan a tizenegy Angela Merkellel felálló Nationalelf is 2Rule mezben fog pályára lépni, leszámítva a kapust, akinek talán majd engedélyezi a főhatóság, hogy Király Gábor márkájú macigatyában őrizze a portát. Addig viszont be kell érnünk a Diósgyőrrel, a Haladással, valamelyik alacsonyabb divízióban a Vasassal (szegény jó Kádár elvtárs is hogy örülne), és természetesen PAFC-cal, a bűvös sárkánnyal, bocsánat, turullal.

Van is ennek az új ruhába felöltöztetett PAFC-nak egy remek reklámfilmje, melyben fiatal futballisták – természetes hangon, keresetlen szavakkal, találó észrevételekkel, szellemes fordulatokkal – ecsetelik, hogy milyen nagyszerű is az új ruhájuk, Mészáros Lőrinc klubtulajdonos 2Rule-ja. „Remélhetőleg én fogom letépni a mezt az ellenfélről, nem pedig ő énrólam. Márpedig nagyon jó szabása van a meznek” – mondja egyikük, a szélvészgyors szélső. De ennél is jobb a filmecske slusszpoénja, amikor a játékosok eldobják magukat, nyilvánvalóan a gyönyörtől, annyira odavannak a 2Rule-ért. Ilyen lassan, bénán, tanácstalanul eldőlni sportolókat mi még az életben nem láttunk, tényleg rejtély, hogy mi történt volna szegényekkel, ha még labdával is kell közben csinálniuk valamit. (Egyelőre labdát nem gyárt Mészáros, mázli.)

S persze, sorolhatnánk tovább röhögve a lap aljáig is Mészáros Lőrinc nagy sportpiaci betörésének burleszkbe illő mozzanatait – de valójában őszinte örömünknek kell itt hangot adnunk. Ismét a helyére került valami Magyarországon. Mert az ugyan simán lehetséges, hogy török alapanyagból Kínában gyártott (vagy kínai alapanyagból Törökországban gyártott) proliészter vacak lett a 2Rule, egy nejlonzacskó, aminek kivágták két sarkát, hogy kidughassa a kuncsaft a karját, de mit számít ez! Nyilván senkit nem kell emlékeztetnünk arra, hogy a magyar labdarúgók Adidasban, Pumában, Nike-ban, de még bikiniben is simán kikaptak az utóbbi időben gyakorlatilag bárkitől a világon, legtöbbször végtelenül megalázó körülmények között. (Igaz, a háréjuk közben rendesen be volt lőve – Mészáros nyithatna már fodrászatot is.) Ez 2Rule-ban is menni fog.

A magyarvilág viszont pont ettől a 2Rule-tól válik kerek egésszé, hiszen azt is tudja mindenki, hogy Mészáros Lőrinc csak egy álarc neve, az álarcé, melyet Orbán Viktor a (mindgyakran gazdasági természetű) huncutkodásaihoz szokott felölteni. Innentől úgy lesz tehát, hogy Orbán Viktor stadionjaiban Orbán Viktor csapatai Orbán Viktor trikójában, gatyájában futballoznak, okkal vélelmezhetően Orbán Viktor színvonalán, mint eddig is. A mozgóárus Orbán Viktor szotyoláját árulja, a VIP páholyban Orbán Viktor Vivien márkájú hűvös (és úgy hírlik, kicsit problémás) ásványvizét isszák Orbán Viktor sameszai, és Orbán-kolbászt esznek Orbán-mustárral az Orbán-büfében, satöbbi, satöbbi. Nem jönnek már külföldi csapatok, csak néha az Osijek, minek, csak elvennék a kedvünket a focitól, inkább Orbán Viktor időnként bemondja hangosbemondón, hogy Puskás a legnagyobb, s mi teremtettük egyebek mellett a horvát focit is, meg minden mást is, ami csak jó a világon. S amikor meg nem focizunk, akkor megvédjük Európát, 2Rule-ban.

Figyelmébe ajánljuk