A szerk.

Másság

A szerk.

Az idei Pride más volt, mint az eddigiek. Más volt, például azért, mert nem az Andrássy úton vonult a menet.

Mint az köztudomású, egy Mi Hazánk nevezetű Fidesz-filiálé ugyanis korábban lefoglalta saját „rendezvényére” ezt a közterületet, s némi pereskedés után sikerült is a nagy tervük, máshol vonult fel a meleg büszkeség menete. A társutas csoport dicsőségtül megittasult közleményben tudatta is – jobbára híveivel –, hogy szervezetük történelmi eredményt ért el: sikerült keresztbe tenniük valakiknek. Sikerült rosszat tenniük valakiknek. Történetesen a melegeknek – hihették.

Valójában nem sikerült senkinek, még a melegeknek sem, mert az az esemény után – talán még számukra is – nyilvánvaló, hogy immár nem az Andrássy út teszi a Pride-ot Pride-dá. Igazság szerint a Mi Hazánktól csak még különb lett valamivel a rendezvény, annál is inkább, mert személyesen is megtisztelték jelenlétükkel azt – mind a nyolcvanan. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a nyolcvan fő nem csupán az emlegetett Fidesz-ovit reprezentálta, hiszen a hírek arról szóltak, hogy „több szervezet is ellentüntetést jelentett be”, de a magyar náci pártok munkaerőgondjai kétségkívül nem erre a cikkre tartoznak. Legfeljebb annyiban, hogy az ország pillanatnyilag regnáló vezetése tagadhatatlanul nekik muzsikál, illetve a buszok és burgonya híján távol maradó vidéki eszmetársaiknak.

Szóval tényleg nem miattuk volt más az idei Pride. S még csak nem is elsősorban attól, hogy a felvonulók viszont 30 ezren voltak. Oké, a szervezők közlése szerint 30 ezren. Bár semmi okunk rá, de legyünk rosszindulatúak, s mondjuk azt, hogy túloznak, s kollaudáljuk e számot, amilyen brutálisan csak lehet a komolyságot megőrizve: vegyük le a felére. Nagyvonalú ajánlat a nyolcvanaknak (akiket ebben a szellemben meg is duplázhatunk, megvoltak tehát százhatvanan).

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk