12 és 17 év közöttiek 38 százaléka kapta meg az oltást

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. szeptember 9.

Belpol

Az EMMI örül az oltási kampány sikerének.

225 ezer 12 és 17 év közötti diák kapta meg a koronavírus elleni oltást - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

Mivel a KSH adatai szerint 590 ezren vannak a 12-17 éves korcsoportban, ez azt jelenti: a korosztály 38 százaléka kapta meg az oltást. A kormányzati közlemény az elért adatot sikerként könyveli el, és hozzáteszi, így növekedhet az oktatás biztonsága.

A kormányzati portál adatai szerint a 18-19 éves korosztály jobban áll, ott a korcsoport 60 százaléka, azaz 121 ezer fiatal már beoltatta magát.

Hozzáteszik, hogy múlt héten több mint kétezer helyszínen szerveztek iskolai oltást, ahol közel 47 ezer diák jelent meg. A második oltást szeptember második felében kapják meg a diákok.

Eközben az EMMI is nyilatkozatot adott ki, azon örömködve, hogy "nemcsak a tanévkezdés környéki kampány volt eredményes, hanem a már augusztusban elkezdett oltakozás is ."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?