Karácsony: a lakájmédia hergelése miatt dobálták meg a Blahán dolgozó munkásokat

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 9.

Belpol

"Ez a propagandisták felelőssége" - mondta a főpolgármester.

"Engem lehet támadni, ez a sorsa egy ellenzéki politikusnak a gyűlöletből politikát faragó Orbán-kormány uralkodása alatt, de nem fogom tűrni, hogy ezt azokkal is tegyék, akik a dolgukat végzik egy élhetőbb, zöldebb Budapestért" - tette közzé a közösségi oldalán Karácsony Gergely. Budapest főpolgármestere a videóban az épp felújítás alatt álló Blaha Lujza térről jelentkezett be, ahol elmondása szerint tegnap több munkást is megdobáltak palackokkal és kiabáltak velük.

Karácsony hozzáteszi:

"a Fidesz lakájmédiája azt hazudta harsogva, hogy az itt dolgozó munkások csak lazsálnak, emiatt tegnap pár eltévelyedett ember inzultálta is a dolgozókat".

A posztban kifejti azt is, hogy a Blaha Lujza téren dolgozó munkások nem a Főváros, hanem a közbeszerzésen nyertes cég alkalmazottai, és pontosan tudja, hogy megfeszített munkával, a vállalt határidő előtt járva haladnak a felújítással.

"És tudom azt is, hogy a történelemben minden aljas és szörnyű gyűlöletcselekedet aljas és hazug gyűlöletszavakkal kezdődött. Ez a propagandisták felelőssége. Az enyém pedig az, hogy megvédjem ettől azokat az embereket, akik a városért dolgoznak" - teszi hozzá Karácsony.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk