Pert nyert egy oltatlan pedagógus az EMMI-vel szemben

  • narancs.hu
  • 2022. május 4.

Belpol

A pedagógus egészségi állapotára hivatkozva kérte, hogy mentesüljön a kötelező oltás alól. 

A Fővárosi Törvényszék Közigazgatási Kollégiuma keddi ítéletével helyt adott egy oltatlan pedagógus keresetének, aki arra kérte az EMMI-t, hogy mentesítse a kötelezően elrendelt COVID-oltás alól – derült ki Schiffer András posztjából, aki az érintett pedagógust képviselte a bíróságon. 

Schiffer azt írta, az oltatlan pedagógus az egészségi állapotára (magas vérnyomás, diabétesz) hivatkozva, azt igazolva kérte a mentesítését még januárban a kötelező oltás felvétele alól, mert az veszélyeztetheti az egészségét.

A köznevelési államtitkár a kérelmet azzal utasította el: „A rendelkezésre álló adatok, valamint a kérelemhez mellékelt iratok alapján, továbbá tekintettel arra, hogy annak támogatását elvi állásfoglalásában járványügyi szempontból az Operatív Törzs sem javasolta, kérelme elutasításáról döntöttem”.

Schiffer azt írta, az Operatív Törzs állásfoglalását az eljárás során sem közölték velük, és a bíróság sem ismerte meg, a közigazgatási határozat pedig így felülbírálatra alkalmatlan. A bíróság végül megsemmisítette az EMMI Maruzsa államtitkár által jegyzett elutasító határozatát, egyúttal a minisztériumot új eljárás lefolytatására utasította. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk