130 milliárd forintra nő közmédia büdzséje

  • narancs.hu
  • 2021. október 19.

Belpol

Határ a csillagos ég...

Közel 13 milliárd forinttal nagyobb költségvetésből gazdálkodhat jövőre a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) – írja a Telex. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tervezett büdzséjéről a törvényjavaslatot hétfőn nyújtotta be a parlamentnek a Költségvetési Bizottság, ebben szerepelnek az MTVA számai is.

A javaslat szerint összesen 130,141 milliárd forintból gazdálkodhat 2022-ben a közmédia. Az NMHH 48,8 milliárd forintot kap jövőre, míg a Médiatanács 695 millióval kalkulálhat.

Mint ismert, a közmédia évről évre több pénzt költhet. Míg 2010-ben 64 milliárd forintot kaptak, mostanra az összeg megduplázódott. Erre az évre 117,71 milliárd forintot szavaztak meg az MTVA-nak, jövőre ez az összeg nőhet még tovább.

(Telex)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.