15 milliárdot tolt még ki gyorsan a kormány egy alapítványnak

  • narancs.hu
  • 2022. március 31.

Belpol

Már azt sem látták fontosnak, hogy közöljék, pontosan mire is.

A Magyar Közlönyben jelent meg éjjel egy újabb Orbán Viktor által szignált rendelet, miszerint a Miniszterelnökség beruházási keretéből 15 milliárd forintot csoportosítanak át egy újabb közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány létesítésére.

A átcsoportosítást az mfor.hu vette észre, hozzátéve, hogy lám, a választások előtti utolsó napokban sem tétlenkedik a kormány. 

Az azonban teljes rejtély, hogy mire is megy pontosan ez a pénz. A bizonyos 15 milliárdról annyit tudni, hogy eddig a Miniszterelnökség Központi kezelésű előirányzatok címen belül a Miniszterelnökség tulajdonosi joggyakorlásával kapcsolatos bevételek és kiadások között szerepelt. Innen most árkerült a Miniszterelnökség Fejezeti szinű előirányzatai közé, "közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány létesítéséhez, valamint részére pénzbeli vagyoni juttatás nyújtásához szükséges forrás biztosítása érdekében".

Az, hogy milyen célból, milyen alapítványt is hoznának létre a milliárdokból, a kormányrendelet szövegéből nem derül ki.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk