15 percen keresztül sorolták Polt Péternek, milyen ügyekben nem indított eljárást

  • narancs.hu
  • 2023. március 29.

Belpol

Tompos Márton kihasználta, hogy meghallgatták a legfőbb ügyészt a Parlamentben.

Meghallgatása volt Polt Péternek, a Legfőbb Ügyésznek a Parlamentben. Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese, a pulpitusról sorolta 15 percen keresztül Poltnak azokat az ügyeket, amelyekben annak ellenére nem indított eljárást, hogy egyértelmű bűncselekmény történt.

„Öveges-program, ahol az EU 14 milliárdot adott a természettudományos oktatás fejlesztésére; a Magyar Nemzeti Bank Alapítványainak gazdálkodása és a Matolcsy-család gazdagodása; a letelepedési kötvények, ahol 60 milliárd forint közpénzt játszottak át offshore hátterű cégekhez; Elios-ügy; Mátrai Erőmű, amit először veszteségessé tett, majd dupla áron eladott az államnak Mészáros Lőrinc” – listázta a magyar kormány legsúlyosabb korrupciós ügyeit a politikus.

Tompos Márton összesen 45 esetről számolt be konkrétan, majd hozzátette: „Ez az ön mérlege, Polt úr. Gratulálok, sikerült beírnia magát a történelemkönyvekbe. Nem fogjuk elfelejteni.”

Szembesítettem Polt Pétert a bűneivel

Szembesítettem Polt Pétert a bűneivel. És még így sem értem a végére...

Posted by Tompos Márton on Wednesday, March 29, 2023

Polt Péter 2010 óta legfőbb ügyész, ez már a második ciklusa, ugyanis 2000 és 2006 között is betöltötte ezt a pozíciót. A 2022-es választási kampányban például megvédte a dezinformációt terjesztő Orbán Viktort, amikor a Fidesz és a hozzá kötődő szervezetek azt állították, Márki-Zay Péter belépne a háborúba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk