20 milliós EU-s támogatásból épített vendégházat Somogy megye főjegyzője, de kihasználatlan, kivéve, mikor bulikat tart benne

  • narancs.hu
  • 2018. december 1.

Belpol

Semmilyen jelzés nem utal arra, hogy vendégfogadás folyna, ahogy a pályázati támogatás tényére utaló felirat, tábla sincsen. Akárha csak magánház lenne.

Somogy megye főjegyzője a Zselic völgyében vágott bele a falusi vendéglátásba. Szentbalázson épített tájházat vendégfogadónak Sárhegyi Judit 2015-ben. A szükséges pénzt EU-s támogatásként a Leader-programban nyerte el hozzá, 20 millió forintot. A projekt célja a falusi turizmus fellendítése volt – írja az Átlátszó.

Ám a vendégcsalogató projekt nem sok bevételt produkál. Mondjuk, úgy nehéz is, ha a vendégházat nem adják ki, nincs benne különösebb forgalom – derül ki az Átlátszó cikkéből.

A lap érdeklődésére az arra járó falubeliek elmondták, hogy "igen, ez a ház „főjegyző asszonyé, aki nem itt lakik”, sőt, nem is lakik itt senki. Ő csak havonta egyszer-kétszer „tart itt egy bulit” a barátaival, de amúgy üres a szépen rendben tartott ház. Igaz, semmilyen jelzés nem utal arra, hogy itt vendégfogadás folyna, ahogy a pályázati támogatás tényére utaló felirat, tábla sincsen.”

Az Átlátszó azt írja, sem a község idegenforgalmi adóbevételeiből, sem Sárhegyi nevén lévő cég eredményeiből nem látszik, hogy a fogadó működne.

Mondok József, Izsák egykori polgármestere hasonló ügy miatt került bíróság elé, ő saját célra építtetett vadászházat.

Figyelmébe ajánljuk