200 milliót kap Rétvári unokatestvérének nőegylete
Rétvári Bence magyaráz

200 milliót kap Rétvári unokatestvérének nőegylete

  • narancs.hu
  • 2018. február 2.

Belpol

Eddig csak színházlátogatást szerveztek, most hátrányos helyzetűeket képeznek majd tovább.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy még ősszel kapott 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Nők Civilben Egyesület. A szervezetet Huczekné Rétvári Mónika vezeti, ő pedig Rétvári Bence – az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára – unokatestvére. Eddig még csak kicsit gyanús a dolog, te van tovább is. A Nőközpont Pásztón projekt lényege, hogy 500 hátrányos helyzetű nőnek tartsanak továbbképzést, további 500 nőnek pedig tanácsadással illetve egy szolgáltatóközpont létrehozásával segítenek. A cél a programban részt vevők munkaerőpiaci helyzetetének javítása.

Csakhogy a lap szerint az egyesületben nincs meg az ehhez szükséges szaktudás. Huczekné Rétvári Mónika szervezete ugyanis eddig szabadidős tevékenységeket szervezett csak:  színházlátogatások, filmvetítések, kirándulások, zenés mulatságok és egy közös bográcsozás mellett tavaly szerveztek gyereknapi programot, egy szilveszteri retróbulit, valamint egy flashmobot, amelynek során „a városi karácsonyi forgatagban zumba koreográfiát” adtak elő.

Ráadásul a 15-20 fős egyesület bevétele 2016-ban alig több mint egymillió forint volt, ami főleg adományokból jött össze.

További érdekesség, hogy a Nők Civilben Egyesület a következő programokkal próbál javítani a hátrányos helyzetű nők munkaerőpiaci helyzetén:

  • „Női Motivációs és Sikernap; Sikeres Ádámok, elhivatott Évák – Kampányfilm a helyi sajátosságok, lehetőségek figyelembevételével;
  • Flashmob szervezése helyi közösségek, iskolák bevonásával;
  • Férfi-nő Olimpia – Játékos sorversenyek, vicces feladatok, munkahatékonyság tesztek;
  • A mi hazánk szülötte! – Helyben sikeres vagy jelentős társadalmi szerepet betöltő nő bemutatása dokumentum kisfilmben.”

Mindezt 200 millió forintból, hiszen nyilván a motiváció hiánya miatt van munkanélküliség Nógrádban.

A lap megkereste Huczekné Rétvári Mónikát, aki utólag letiltotta nyilatkozatát. Huczekné korábban az MSZP helyi szervezetének vezetője volt.

Neked ajánljuk

Megszűnt a benzinárstop

  • narancs.hu

Egy késő esti rendkívüli kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt, hogy már kedd este 11-től megszűnik az üzemanyagárstop.