Orbán is nekiment a „Soros-tervet“ végrehajtó ENSZ-nek
Orban_Top.jpg

Orbán is nekiment a „Soros-tervet“ végrehajtó ENSZ-nek

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. február 2.

Belpol

Csak egy átlagos péntek reggel 2018 Magyarországán

A miniszterelnök szokásos kedd reggeli rádiónyilatkozatában azt mondta, az ENSZ érték, de nem szabad megengedni, hogy olyan elveket fogalmazzon meg, amelyek ellentétesek Magyarország érdekeivel, márpedig ami készülőfélben van a migrációval kapcsolatban, az ellentétes a magyar érdekekkel.

Orbán szerint ugyanis az ENSZ migrációról szóló, előkészítés alatt álló globális migrációs csomagja olyan, mintha kimásolták volna a szöveget a „Soros-tervből“. Maga miniszterelnök pedig nem emlékszik olyan népvándorlásra, ami ne jelentett volna veszélyt az országokra.
A szöveg még nem nyilvános, ezért Orbán azt is hozzátette, hogy „higgadtság, hidegvér, csigavér nyugalom, nem kell vakarózni mint egy bolhás kutya aki, állandóan morog. Ismerjük meg a szöveget, és azután döntsünk róla.“

false

 

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

De nem lehet örökké titkolni a szöveget, mert – ismét a miniszterelnök szavait idézzük –„szerencsére lesz egy pont, amikor a majom beleugrik a vízbe”.

Szijjártó Péter külügyminiszter már tegnap belengette, hogy „a dokumentum alapállítása hamis, hazug”. A kormány azt is világossá tette, hogy ha migrációt segítő lesz a szerződéstervezet, akkor azt Magyarország nem írja alá. Hasonló kijelentést tett az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump is. Orbán erre utalva azt mondta, az ENSZ tervezete ellen már formálódik „a józan ész talaján álló országok szövetsége”.

Figyelmébe ajánljuk