200 millióval támogatta a kormány azt a szervezetet, ami miatt Németh Szilárd nemzetbiztonsági kockázatnak ítéli meg Szél Bernadettet

  • narancs.hu
  • 2018. január 25.

Belpol

Nem csak a Nyílt Társadalom Alapítvány, de a Fidesz is dotálta a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületet.

Csütörtök délelőtt a nemzetbiztonsági bizottság nyílt üléséről kivonult a Fidesz, élén Németh Szilárddal, mert a kormány tagjai szerint Szél Bernadett Soros érdekeit képviseli, hisz’ maga is dolgozott korábban például a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnek, amit a Nyílt Társadalom Alapítvány is támogatott. Ezért az LMP társelnökének jelenlétében Németh Szilárd és a többi fideszes bizottsági tag nem vállalkozott az aktuális téma, a „Soros-terv” megvitatására, így inkább határozatképtelenné tették távozásukkal az ülést.

A rezsibiztos hisztije azért kiváltképp érdekes, mert a valasz.hu megírta, hogy a Menedék egyesület korábban részt vett a kormány 2014–2020 közötti Menekültügyi és Migrációs Alaphoz kapcsolódó hétéves stratégiájának pályázatain, és ötször is nyertek, összesen 200 millió forint értékben.

Vagyis a Fidesz szerint egy olyan szervezetben végzett munka jelent nemzetbiztonsági kockázatot, amit a kormány maga is dotált.

(Heti Válasz)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?