21 ember mentettek ki a Balatonból a hétvégén

  • narancs.hu
  • 2023. július 24.

Belpol

Kiteszörfösök, SUP-osok, veszteglő csónakok mellett homokpadra futott vitorlás, felborult katamarán és kalózcsónak utasait segítették ki. 

A járőrök július 21–23. között 11 esetben 21 embert mentettek ki a tóból – tájékoztatott a rendőrség

A hétvége folyamán a strandolók többször kerültek olyan helyzetbe, amiből a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan partra jutni. Az időnként viharosra élénkülő szélben elsodródott kiteszörfösök, SUP-osok, veszteglő csónakok mellett homokpadra futott vitorlás, felborult katamarán és kalózcsónak utasait segítették ki szorult helyzetükből az egyenruhások. 

Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság egyebek mellett azt tanácsolja, hogy aki nem tud úszni, az ne menjen be a természetes vizekbe, inkább a parti sávban hűsítse magát; a gyengén úszók csak a sekély vízben fürödjenek; soha ne távolodjanak el messze a parttól olyan eszközökkel, amelyek használatával még csak most ismerkednek; továbbá kerüljék a vízibicikliről egyéb fürdőeszközökről a hirtelen vízbe ugrást, hiszen nem biztos, hogy tisztában vagyunk a mélységgel, valamint a vízhőmérséklet is hirtelen sokkhatással van a szervezetre. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk