Simonka: „Továbbra is állok rendelkezésre azoknak, akik számára segítséget nyújthatok”

  • narancs.hu
  • 2020. január 17.

Belpol

„Néhány szabadnap után” újra munkába állt.

„Néhány szabadnap után újra munkában! Munkára jelentkezem, mint ahogyan idáig, továbbra is állok rendelkezésére mindazoknak, akik számára segítséget nyújthatok.

A média megjelenések margójára: Az ellenzéki portálok magukhoz híven természetesen negatívan értékelik a napokban megtartott előkészítő ülést, sőt azt vizionálják, hogy »Simonkának vége«.

PONT ELLENKEZŐLEG, azok kerültek igen nehéz helyzetbe, akik azt gondolták, hogy beismernek bármit, ezáltal lezárul az ügyük és nem vádlottként, hanem legfeljebb tanúként jelenhetnek meg a legközelebbi tárgyalásokon. Egyikük esetében sem született az általuk várt ítélet, a nyilatkozatukat nem fogadták el, vádlottak maradnak továbbra is az ügy végéig. A KIALAKULT POZÍCIÓ IS A MI IGAZUNKAT TÁMASZTJA ALÁ!” – írja Simonka György a Facebookon.

Hosszú nyomozás után a Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezésére Polt Péter legfőbb ügyész még 2018 októberében kérte Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűléstől, majd nem sokkal később meggyanúsította a politikust. Az ügyészség 2019 augusztusában vádolta meg Simonkát és 32 társát bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

A Simonka-perről alább, itt és itt olvashat.

Simonka-per: támadásba ment át a védelem

Bár a Simonka-per címszereplője hivatalosan nem szólalt meg a büntetőper második tárgyalási napján, azért történtek érdekes dolgok. A védelem elképesztő támadásba ment át. Szakmai és morális alapon próbálja megingatni a vádat, egyben vitatja az abban szereplő összegeket, így a kárérték 1,4 milliárdos végösszegét. Végük Simonka munkatársunkkal a folyóson akasztotta össze a bajszát.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?