24 kormánylap kér most bocsánatot Korányi Dávidtól

  • narancs.hu
  • 2024. június 11.

Belpol

Két éve alsógatyás képet közöltek róla, és azt írták, munka nélkül kap pénzt Budapesttől, ami nem igaz.

Bocsánatot kérnek a Mediaworks Hungary Zrt. kiadványai Korányi Dávidtól: 24 nyomtatott és online lap hozza le ugyanazt a közleményt, amely a megyei napilapok online változatának címlapján kedden délután jelent meg

Az előrebocsátott magyarázat szerint a „lapunk ellen indított személyiségi jogi perben a bíróság megállapította, hogy Korányi Dávid személyiség jogait megsértettük. Bocsánatkérésünk mellett az ítélet rendelkező részét nyilvános elégtételként alább változtatás nélkül közöljük .”

A rendelkező részből az derül ki, hogy a Korányi személyiségi jogait megsértő cikkeket – címük: „Újabb Gyurcsány-fióka! Luxusélet New Yorkban a budapestiek pénzén”, valamint „Közel 1 milliót kap havonta Budapesttől Karácsony Gergely barátja” – 2022 márciusában közölte a nyomtatott Metropol, a metropol.hu, valamint a Mediaworks Hungary összes megyei napilapjának internetes változata, az erdon.ro, a ripost.hu és az origo.hu.

A bírósági ítélet szerint ezek a lapok azt a valós tényt, hogy Korányi Dávid, Karácsony Gergely budapesti főpolgármester városdiplomáciai főtanácsadója közel egymilliós javadalmazást kap, olyan hamis színben tálalták, hogy Korányi a munkájáért érdemi munkát nem végez.

„A hamis színben feltüntetést azon állítással követték el alperesek, hogy a felperes megbízatását a Cikkek kamunak titulálták, és azt tartalmazták, hogy felperes nagy néha kiruccan Magyarországra és emellett úgy él New York-ban, mint egy gondtalan milliomos, azonban elhallgatták, hogy felperes 2020-ban 193 napot, 2021-ben 161 napot tartózkodott a városdiplomáciai főtanácsadói munkájával összefüggésben Magyarországon, miközben a Magyarország és New York-i lakhelye közötti utazásához szükséges repülőjegyeket minden esetben ő fizette, ezzel megsértették a felperes jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát.”

A kormánypárti lapok megsértették Korányi Dávidnak a magánszférához, a családi élet tiszteletben tartásához fűződő jogát is, mivel „ismeretlen személy által felperesről privát tevékenysége kapcsán, valamint családi életének színhelyéül szolgáló ingatlanról felperes tudta és beleegyezése nélkül készített felvételeket, illetve a felperes által készített képet felperes tudta és hozzájárulása nélkül” közzétették. Úgy ábrázolták a lakóhelyét, hogy azt bárki beazonosíthatja, és ezt Korányi a bírósági ítélet szerint közszereplőként sem köteles tűrni.  „Harmadrészt a felperesről a privát szféráján kívüli közönségnek nem szánt, felperest alsónadrágban ábrázoló fényképet tettek közzé a nagy nyilvánosság számára” – zárul az ítélet rendelkező része.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk