24 millió forinttal tartozik Mészáros Lőrinc egyik cége egy villanyszerelőnek

  • narancs.hu
  • 2023. május 30.

Belpol

Ügyvédek próbálják megoldani a helyzetet. 

Már a harmadik ott töltött napon olyan munkát kellett csinálnunk, ami nem volt benne a szerződésünkben – mondta az RTL Híradónak az a férfi, akinek cége Mészáros Lőrinc szállodájának felújításán dolgozott, de nem fizették ki.

A Szabad Európa írt arról korábban a Fejér megyei villanyszerelő esetéről, akinek állítása szerint 24 millió forinttal tartozik a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Záév leányvállalata. Az egykori büki Répce Hotel, azóta Hotel Bük korszerűsítésén dolgoztak, amit az állam másfél milliárd forinttal támogatott a Kisfaludy programban.

A villanyszerelő azt kérte, hogy az RTL Híradó a vezetéknevét ne hozza nyilvánosságra. Sándorék cége 2021 őszén 57 millió forintért szerződött a Zala-Elektro Kft-vel a hotel elektromos felújítására. A férfi azt mondta, elég gyorsan kiderült, hogy több munkájuk lesz, mint amiről eredetileg szó volt. Többször jelezték, hogy le kellene papírozni a módosításokat, annak tudatában dolgoztak, hogy minden el lesz számolva, de végül hoppon maradtak.

Januárban új szerződést kaptak majdnem 60 millió forintról, de folyamatosan derültek ki a hiányosságok, így néhány hónappal később új szerződéstervezetet tettek eléjük 70 millióról. Ezt már nem írták alá, szerintük ugyanis nem szerepelt benne a hotel konyhájának újabb felújítása, amin a tervek folyamatos változása miatt többször is dolgoztak. Szerintük összesen 90 millió forintnyi munkát végeztek el, de csak 66 millió forintot ismert el az őket szerződtető cég.

Június elején Sándorék végül levonultak az építkezésről. A férfi szerint a Zala-Elektro emailben elismerte, hogy elvégezték azokat a munkákat is, amelyekről nem kötöttek szerződést. Mindez Sándor szerint ez rendkívül nehéz helyzetbe hozta a céget, most már ügyvédek próbálják megoldani a helyzetet, számolt be az RTL Híradója. 

„Be tudjuk bizonyítani, hogy ezt a munkát elvégeztük, megcsináltuk. Én nagyon sokat segítettem a Zala-Elektronak és ez a hála”

– mondta a férfi. 

A Zala Elektro és a Záév nem válaszolt a csatorna kérdéseire. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.

Hídpénz

„Az önkormányzat egy olyan fejlesztést kíván megvalósítani, hogy a Szárhegyet és a Vár­hegyet összekötnénk egy függőhíddal."

Az arany csillogása

Emlékszik még bárki is arra, hogy mikor volt az a „vizes” világbajnokság Budapesten, amikor a toronyugráshoz a Dunába húztak fel egy ménkű nagy tornyot, hogy az majd milyen jól fog mutatni a világmindenség összes televíziós készülékén?

Csak a szégyen

Egy héttel ezelőtt az ENSZ Közgyűlése elfogadta azt a határozatot, amely július 11-ét a srebrenicai népirtás emléknapjává nyilvánítja.

Feltétlenül, de nem mindenképpen

A németek sohasem fogják megbocsátani a zsidóknak Auschwitzot – hangzik egy ismert, vitatott eredetű bon mot. Mint sok más általánosításban, ebben is lehetett igazság, amíg maguk a tettesek és a nácikkal együttműködők értelmezték úgy bűneiket, hogy a végén valahogy mégis a zsidók legyenek a hibásak. Gyermekeik és unokáik azonban már elfojtás vagy kivetítés nélkül tekinthettek a népirtásra, és vonhatták kérdőre felmenőiket.

Szerelem és politika

„Ötvenegy éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Tánczos Gábor, az Országos Pedagógiai Intézet munkatársa, a Győrffy kollégium volt tagja, ismert publicista. A pedagógián kívül behatóan foglalkozott a NÉKOSZ történetével és a romániai magyar kultúrával.”