24 millió forinttal tartozik Mészáros Lőrinc egyik cége egy villanyszerelőnek

  • narancs.hu
  • 2023. május 30.

Belpol

Ügyvédek próbálják megoldani a helyzetet. 

Már a harmadik ott töltött napon olyan munkát kellett csinálnunk, ami nem volt benne a szerződésünkben – mondta az RTL Híradónak az a férfi, akinek cége Mészáros Lőrinc szállodájának felújításán dolgozott, de nem fizették ki.

A Szabad Európa írt arról korábban a Fejér megyei villanyszerelő esetéről, akinek állítása szerint 24 millió forinttal tartozik a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Záév leányvállalata. Az egykori büki Répce Hotel, azóta Hotel Bük korszerűsítésén dolgoztak, amit az állam másfél milliárd forinttal támogatott a Kisfaludy programban.

A villanyszerelő azt kérte, hogy az RTL Híradó a vezetéknevét ne hozza nyilvánosságra. Sándorék cége 2021 őszén 57 millió forintért szerződött a Zala-Elektro Kft-vel a hotel elektromos felújítására. A férfi azt mondta, elég gyorsan kiderült, hogy több munkájuk lesz, mint amiről eredetileg szó volt. Többször jelezték, hogy le kellene papírozni a módosításokat, annak tudatában dolgoztak, hogy minden el lesz számolva, de végül hoppon maradtak.

Januárban új szerződést kaptak majdnem 60 millió forintról, de folyamatosan derültek ki a hiányosságok, így néhány hónappal később új szerződéstervezetet tettek eléjük 70 millióról. Ezt már nem írták alá, szerintük ugyanis nem szerepelt benne a hotel konyhájának újabb felújítása, amin a tervek folyamatos változása miatt többször is dolgoztak. Szerintük összesen 90 millió forintnyi munkát végeztek el, de csak 66 millió forintot ismert el az őket szerződtető cég.

Június elején Sándorék végül levonultak az építkezésről. A férfi szerint a Zala-Elektro emailben elismerte, hogy elvégezték azokat a munkákat is, amelyekről nem kötöttek szerződést. Mindez Sándor szerint ez rendkívül nehéz helyzetbe hozta a céget, most már ügyvédek próbálják megoldani a helyzetet, számolt be az RTL Híradója. 

„Be tudjuk bizonyítani, hogy ezt a munkát elvégeztük, megcsináltuk. Én nagyon sokat segítettem a Zala-Elektronak és ez a hála”

– mondta a férfi. 

A Zala Elektro és a Záév nem válaszolt a csatorna kérdéseire. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?