Pert indít a DK, hogy megtudja, mennyiért veszi a gázt a kormány a Gazpromtól

  • narancs.hu
  • 2023. május 30.

Belpol

A párt szerint Putyin átverte Orbán Viktort. 

A DK pert indít, hogy kiderítse: mennyiért veszi a kormány a gázt a Gazpromtól – közölte a párt. 

A DK szerint Putyin csúnyán átverte Orbán Viktort, amikor azt állította, a magyarok a piaci ár ötödéért fogják kapni az orosz gázt. 

„A kormány hétszeres rezsiemelése óta tudjuk, hogy ez hazugság volt, hiszen a magyarok fizetik a legtöbbet a gázért az egész EU-ban. Azt azonban továbbra sem tudjuk, hogy a kormány pontosan mennyiért veszi és milyen haszonnal adja tovább a gázt a magyaroknak”

– írják. 

Amikor ezt közérdekű adatigénylésben próbálták megtudni az MVM Ceenergy Zrt-től és a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetségtől, az egyik cég semmit nem adott ki, a másik pedig csak olyan dokumentumokat, amelyeken minden lényeges adatot, például a gáz árát is kitakarta

Ezért a DK pert indít, hogy kiderüljön, pontosan mennyiért kapjuk Európa legdrágább gázát az oroszoktól. „Tudni akarjuk, hogy mennyit fizetnek érte az állami cégek a Gazpromnak és hogy milyen áron, mekkora haszonnal adják tovább a hazai energiacégeknek és rajtuk keresztül az embereknek” – írják közleményben. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk