Kocsis Máté: Nem figyelte a titkosszolgálat Magyart

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. február 20.

Belpol

„Külső engedélyes eszköz használatára személyével összefüggésben nem került sor.”

Nem folyt titkosszolgálati megfigyelés Magyar Péterrel, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférjével szemben – közölte Kocsis Máté, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja a Facebook-oldalán, miután a bizottság keddi ülésén meghallgatták valamennyi titkosszolgálat vezetőjét.

„Műveleti feldolgozás nem zajlott Magyar Péterrel kapcsolatban, külső engedélyes eszköz használatára személyével összefüggésben nem került sor, illetve a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót” – írta a politikus, a Fidesz frakcióvezetője, hozzátéve, hogy az ezzel ellentétes kijelentések nem fedik a valóságot.

Beszámolt arról, hogy az ülésen napirendre kerültek Magyar Péter sajtóban tett állításai is, többi között arról, hogy a Karmelita kolostorban személyes találkozón megfenyegették a titkosszolgálatok emberei, telefonját lehallgatják, személyét megfigyelés alatt tartják.

Kocsis Máté hangsúlyozta, hogy a nemzetbiztonsági bizottság tevékenysége, vizsgálatai, állásfoglalásai, döntései „nem hiedelmekre, szóbeszédekre alapulnak, hanem tényekre”. A képviselő azt is írta, hogy a tájékoztatást a bizottság ellenzéki képviselőivel is egyetértésben adta.

Magyar Péter még este reagált Kocsis Máté bejelentésére:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk