25 év után abbahagyja a soroksári polgármester

  • narancs.hu
  • 2019. március 7.

Belpol

A kerület első embere korábban a legjobban kereső és a leggazdagabb fővárosi polgármester címét is kiérdemelte.

Nem indul az őszi önkormányzati választáson Geiger Ferenc, aki huszonöt éve polgármester Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron.

A 2014-ben a Civil Szervezetek színeiben megválasztott politikus csütörtökön a Facebook-oldalán közölte, hogy bár mind mentálisan, mind fizikailag jó állapotban érzi magát, nyugdíjba vonul. Tavaly 65 éves lett – tette hozzá. Geiger Ferenc azt írta, hogy nem volt egyszerű meghoznia ezt a döntést, mert egész élete összeforrt Soroksárral: ott született, ott lakik, ott vált élvonalbeli sportolóvá.
Felidézte, hogy 1990-1994 között a még közös Pesterzsébet-Soroksár vagyongazdálkodási osztályának vezetőjeként kezdte köztisztviselői munkáját, majd az elmúlt negyedszázadban az immár önálló XXIII. kerület polgármesteri tisztségét töltötte be. „Mindez nem azt jelenti, hogy teljes egészében vissza akarok vonulni a közélettől"– írta Geiger Ferenc, hozzátéve: igény esetén tanácsaival, kapcsolatrendszerével, rutinjával támogatni fogja utódját és az új képviselő-testületet.

Geiger közleményét az MTI hozta le, lapunkban még 2005-ben jelent az akkor ereje teljében lévő polgármesterről készült portrénk, amelyben azt írtuk, Geiger „már a legjobban kereső és a leggazdagabb fővárosi polgármester címét is kiérdemelte".

XXIII. Ferenc - Portré Geiger Ferenc soroksári polgármesterről

Budapest legkisebb és legfiatalabb kerületének sikeres polgármestere nem tagja egyik pártnak sem, ellenben létrehozott valami hasonlót. Az önkormányzat vitatott ügyei esetenként az országos sajtó ingerküszöbét is elérik, amúgy a kerület első embere már a legjobban kereső és a leggazdagabb fővárosi polgármester címét is kiérdemelte.

Figyelmébe ajánljuk