Megszüntették Czeglédy Csaba házi őrizetét

  • narancs.hu
  • 2019. március 7.

Belpol

A politikus Facebook-posztban közölte a hírt.

„Csaba szabad. A bíróság a mai napon a kiegyensúlyozott és rendezett családi kapcsolataimra, a kötődésemre, az eljárás során eddig tanúsított magatartásomra figyelemmel megszüntette velem szemben a kényszerintézkedést” – írta Facebook bejegyzésében Czeglédy Csaba.

Az ellenzéki politikus ellen február elején emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség, a vádirat szerint Czeglédy mint a Humán Operátor Zrt. igazgatóságának elnöke és tényleges ügyvezetője 2011-től bűnszervezetet hozott létre annak érdekében, hogy a diákmunka közvetítéssel foglalkozó cég mentesülhessen a rá vonatkozó adók megfizetése alól.

Az ügyről még 2017 nyarán készítettünk tényfeltáró riportot, de Czeglédy Csabával és ügyvédjével néhány héttel ezelőtt is beszéltünk:

„Hogy kicsikarjanak vallomásokat" - interjú az adócsalással vádolt Czeglédy Csabával

A volt MSZP-s önkormányzati képviselő szerint egy uniós bírósági döntés után egymilliárddal már beljebb vannak, és ha a cégével szerződő iskolaszövetkezetek elmulasztották is az adófizetést, szándékos csalás nem történt. Czeglédy és ügyvédje, Hankó Faragó Miklós beszélt az eljárás furcsaságairól és lehetséges politikai visszatéréséről is.

Figyelmébe ajánljuk