264 millióba került Szijjártó három tavalyi útja a luxusrepülővel

  • narancs.hu
  • 2024. március 11.

Belpol

Reméljük, kényelmesen utazott. 

A Magyar Honvédség gépeivel megegyező típusú, de luxus kiegészítőkkel felszerelt gépet bérelt a külügyminisztérium több esetben is. Mindez 264 millió forintjába került az adófizetőknek – írja az Átlátszó

A lap az OE-HUG lajtstromjelű osztrák magánrepülőgépet követte, melyről tavaly derült ki, hogy Mészáros Lőrinc rendszeresen helikopterezett át Budaörsről Ferihegyre, hogy használatba vegye a gépet. Az egyik New York-i út során akadtak rá a PH-AJX laktstromjelű Dassault Falcon 7X típusú gépre. 

A külügyminiszter július 17-én közzétett posztja alapján tudták azonosítani a gépet, ezután kültek egy közérdekű adatigénylést a tárcának. Mint kiderült, összesen 264 millió forint értékben használták a gépet (Budapest-New York-Budapest: 95,6 millió forint, Budapest-Brüsszel-Budapest: 31,9 millió forint, Budapest-New York-Brüsszel 136,8 millió forint). 

Érdekesség, hogy utóbbi út során, amikor Szijjártó az Egyesült Államokban tartózkodott, ellátogatott Austinba és Houstonba is, amikor egy másik gépet béreltek neki 40,9 millió forintért. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk