3,5 millió forint büntetést kaptak a vendéglátós tüntetés szervezői

  • narancs.hu
  • 2021. február 2.

Belpol

A maszkhasználat megsértése miatt a résztvevők közül is többeket megbírságoltak. 

3,5 millió forint bírságot kaptak a Hősök terére szervezett vendéglátós tüntetés szervezői - közölte a szervező Le az Adók 75%-ával párt.

Mint arról beszámoltunk, a szervezet az érvényben lévő gyülekezési tilalom ellenére vasárnap és hétfőn is tartott demonstrációt a Hősök terén. A tüntetés mindkét esetben békés volt, a rendőrség pedig több embert igazoltatott, illetve kiszorította a tüntetőket a térről. 

A rendőrség közlése szerint mindkét alkalommal arról volt szó, hogy a tüntetést előre bejelentették, majd hivatalosan lemondták, de a szervezők a közösségi médiában továbbra is a személyes megjelenésre buzdítottak.  

Maszkhasználat hiánya miatt a rendőrök vasárnap 6 résztvevővel szemben intézkedtek, akik közül 2-vel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, a másik 4 résztvevő ellen szabálysértési feljelentést tettek; hétfőn 7 résztvevővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot emiatt, és további 11 résztvevő ellen tettek szabálysértési feljelentést.

A gyűlés helyszínén tartózkodókat a rendőrök mindkét alkalommal igazoltatták és figyelmeztették, a szervezőkkel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

A szervezők közleménye szerint összesen 3,5 millió forint büntetést kaptak: Ecsenyi Áront, a demonstrációt kezdeményező párt elnökét 2 millió forintra, testvérét, Szilárdot 1,5 millió forintra büntették.

A párt ugyanakkor azt is közölte, hogy a büntetésről szóló a határozatot meg fogják támadni, és további akciókat szerveznek. 

Figyelmébe ajánljuk