444: Az Orbán-család céges ügyvédje védte a pedofil iskolaigazgatót

  • narancs.hu
  • 2024. február 11.

Belpol

Ezt a székesfehérvári ügyvéd is megerősítette, de tagadta, hogy kapcsolat lenne a megbízások között.

Az Orbán-család céges ügyvédje védte a bíróságon a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját – írja a 444.hu.

A gyermekotthonban történtek miatt Vásárhelyi János igazgató és egy másik pedofil nevelő ellen 2017 augusztusában emeltek vádat. A vádirat szerint az otthont 26 éven át igazgató Vásárhelyi különböző kedvezmények fejében kényszerítette orális szexre a gondozására bízott fiúkat. A pedofil erőszak miatt indított eljárás mellett elindult egy másik is, ami arról szólt, hogy Vásárhelyi az azóta köztárssági elnöki kegyelemben részesült helyettese, K. Endre segítségével arra próbálta rávenni a gyerekeket, hogy hazudjanak a történtekről, és vonják vissza korábban tett vallomásaikat. Az igazgatót mind a két ügyben Szmulai István, székesfehérvári ügyvéd védte, aki az RTL tárgyaláson készítet felvételén is látszik.

A cégbírósági iratok szerint Szmulai István nem sokkal a pedofil ügy lezárása után és még a kényszerítés miatt indított eljárás közben a FuvarozNak Kft jogi képviselője volt.

Ennek a cégnek Orbán Viktor apja és két testvére is tulajdonosa volt. Orbán Győző, Orbán Áron és ifj. Orbán Győző 2021 júliusáig voltak a tulajdonosai, majd átkerült a NAKK Zrt nevű cég tulajdonába. A NAKK Zrt részvényeinek felét a 2016-os adatok szerint Orbán Áron tulajdonolta, és ő is alapította a társaságot, aminek ügyvezetője is volt. Szmulai István ebben a cégben felügyelőbizottsági tagként tűnik fel. Tompos Márton, a Momentum politikusa vasárnap közzétett Facebook-posztja szerint azt is feltárta, hogy a szintén az Orbán-családhoz köthető NehézKő Kft-nek (a FuvarozNak jogelődjének) is Szmulai István volt a jogi képviselője.

Mindezt Szmulai a napokban a 444.hu-nak is megerősítette. A lap megkeresésére az ügyvéd elmondta, a pedofíliával akkor még csak vádolt igazgató testvére kérte fel őt a védelem ellátására, és ő képviselte Vásárhelyit a pedofilbűncselekmények és a kényszerítés miatt indult eljárásban is. Arról nincs tudomása, hogy a gyermekotthon egykori igazgatója kegyelmi kérvényt adott volna be, K. Endre képviseletét pedig nem ő látta el, és nincs köze az igazgatóhelyettes botrányokat okozó kegyelmi kérvényéhez.

Szmulai azt is megerősítette, hogy a NehézKő és a FuvarozNak jogi képviseletét is ellátta, illetve – állítása szerint rövid ideig – a NAKK Zrt-ben felügyelőbizottsági tag is volt. Az ügyvéd elmondása szerint az érintett cégekhez azért kérték fel, mert székesfehérvári, tehát abban a városban dolgozik, ahol a cégek székhelye is volt. Állítása szerint nem áll rokonságban a miniszterelnök családjával és nem is ismerte őket a megbízások előtt.

„Ha esetleg valami kapcsolatot vélne felfedezni aközött, hogy ezeknek a cégeknek dolgoztam meg aközött, hogy Vásárhelyi úr védelmét is elláttam, akkor ilyen nincs”

– szögezte le az ügyvéd a 444.hu kérdésére.

(Címlapképünkön: Szmulai István a védői asztalnál középen, kipixelezve K. Endre. Forrás: RTL)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk