Törölték a K. Endrének tulajdonított posztról szóló cikkeket a kormányközeli híroldalakról

  • narancs.hu
  • 2024. február 11.

Belpol

„Nincs közünk semmihez” – mondta K. Endre felesége a Blikknek.

Novák Katalin lemondása előtt nem sokkal hosszú bejegyezés jelent meg a K. Endrének tulajdonított A bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese voltam című Facebook-oldalon. A szövegben a magát K. Endrének nevező szerző tagadta, hogy pedofil bűncselekmények elkövetésében segédkezett volna, és koncepciós eljárásnak nevezte az ellen folyó pert, továbbá azt állította, hogy nem ő, hanem a felesége írta meg a nagy port kavaró kegyelmi kérvényt.

A Blikk ennek apropóján kereste meg K. Endre feleségét, aki szűkszavúan annyit mondott a bulvárlapnak:

„Nincs közünk semmihez.”

A szombaton megjelent bejegyzésről a Vadhajtások.hu és a kormánypárti médiatermékeket összefogó Mediaworks több lapja, mások mellett a Világgazdaság és a SzegedMa is beszámolt. Novák Katalin lemondását követően azonban törölték ezeket a cikkeket – szúrta ki a Telex.

Az internetes oldalakat archiváló Wayback Machine szerint a SzegedMa „Megszólalt K. Endre, akit kegyelemben részesített Novák Katalin” címmel számolt be a közel 40 ezer karakteres írásról, amelynek szövegét változtatás nélkül közölték, míg a Világgazdaság cikke „Rendkívüli – megszólalt a kegyelmet kapó K. Endre és részletesen elmondta, mi történt – fordulat jöhet a botrányban” címmel jelent meg, amiben összefoglalták a belinkelt bejegyzés tartalmát és több helyen hosszan idéztek belőle.

FRISSÍTÉS:

Cikkünk megjelenése után a Blikk frissítette a K. Endre feleségének nyilatkozatáról szóló hírt. Mint írják, az eredeti cikk megjelenése és a nő korábbi nyilatkozata után négy órával K. Endre felesége felvette a kapcsolatot a bulvárlappal, majd közölte,

az előző hívás során félreértés történt, és mégis férje fogalmazta meg a Facebookon közzétett szöveget.

A bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének felesége több kérdésre ezúttal sem volt hajandó válaszolni, és a bulvárlap ismételt visszahívására nem reagált.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk