Magyar Péter: „Volt szerencsém személyesen is megismerni a rendszer és a szolgálatok működését”

  • narancs.hu
  • 2024. február 11.

Belpol

Varga Judit volt férje arra számít, hogy Rogán Antal lejáratókampányt indít ellene.

Tegnapi posztja után újabb vallomással jelentkezett Magyar Péter, a Magyar Közút és a Volánbusz igazgatóságának tagja, aki egyben Varga Judit volt férje. Miután bejelentette visszavonulását, és lemondott a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságáról (s többek között azt írta: „az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba”), most kilátásba helyezte, hogy a propagandagépezet rászáll majd.

„Tudom, hogy a tegnapi döntésemmel sok barátomat elveszítem, amit őszintén sajnálok. A szabadságnak mindig ára van, néha óriási, de van, amikor már nincs hova hátrálni. Tisztában vagyok vele, hogy a rogáni propagandagépezet szemében a mai naptól egyszerre leszek áruló, bűnöző, bosszúálló, pszichopata, drogos, gyerekverő, brüsszelita, sorosbérenc, háború párti, stb… Egyik sem vagyok”írta.

A következő mondatokban tovább ekézte a Rogán-műveket. „Volt szerencsém személyesen is megismerni a rendszer és a szolgálatok működését, ezért tudatában vagyok annak, hogy mostantól minden eszközzel megpróbálnak majd vádolni, lejáratni, ellehetetleníteni és ehhez fel fogják használni a korábban hozzám közel állókat is, de innen is jelzem, hogy nem félek és azt kérem, hogy senki se féljen kiállni az igazságért, a hazánkért és az elesettekért.”

Magyar Péter arra a kritikára is reagált, miszerint csak akkor szólalt fel, amikor volt felesége körül elfogyott a levegő. „Sokan kérdezik, hogy eddig miért hallgattam, miért csak most világosodtam meg. Ennek egyrészt családi oka van, másrészt borzasztó nehéz döntés szakítani az ember teljes korábbi életével és kockára tenni évtizedes emberi kapcsolatokat.”

A renegát igazgatósági tag számára még nem egyértelmű, hogy a kormány mindenestül korrupt. „Harmadrészt pedig, bárki bármit is állít, a Fidesz többsége nem Rogán Antal és a hozzá hasonlók, rengeteg jóravaló ember dolgozik ebben a rendszerben kizárólag a hazájáért és a magyar emberek boldogulásáért és nem az oligarchák gazdagodásáért. Ha a párt tagjai szavazhatnának, a propaganda és a szolgálatok korlátlan ura azonnal visszavonulhatna élvezni a civil életet és a »találmányából szerzett« milliárdokat.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk