4,5 milliárd forintból termálfürdő épül Lezsák Sándor népfőiskoláján

  • narancs.hu
  • 2019. január 6.

Belpol

Termálfürdő, kemping, beruházás hegyek. Csak úgy dől a pénz a Lakitelki Népfőiskola körüli projektekbe.

Nyitott és zárt termálfürdő, kemping és kiszolgáló épületek építésére szerződött közbeszerzési eljárás keretében a Népfőiskola Alapítvány a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari ZRt.-vel – írja az mfor.hu.

A nettó 4 545 794 780 forintos beruházás a Lezsák Sándor-féle Lakitelki Népfőiskola területén lesz. Eredetileg csak 4,021 milliárddal számoltak, de sz nem derül ki, vajon miért lett drágább a beruházás.

A Népfőiskolát Lezsák Sándor és felesége alapította. Lezsák 2006 óta politizál a Fideszben, jelenleg az Országgyűlés alelnöke.

A területen található magas hőfokú vízre alapozva fogott bele a népfőiskola a létesítmény fűtési rendszerének átalakításába, amivel az addigi gázfűtést váltják fel a termálvízalapú fűtéssel, amire a Parlament korábban 1,5 milliárdos kiemelt támogatást hagyott jóvá. Ennek apropóján merült fel, hogy miért ne építenének akár termálfürdőt is.

A Lakitelki Népfőiskola az elmúlt években több milliárd forint beruházási támogatást kapott, az idei költségvetésben is elkülönítettek erre 10 milliárd forintot.

Lapunk korábban felfigyelt már a lakiteleki projektekre; két és fél éve személyesen Lezsák Sándor kalauzolta munkatársainkat a népfőiskola területén.

Ami jár, az jár – Állami milliárdokból épül Lezsák Sándor birodalma

Tizenkétmilliárd forintot költ az állam a Lezsák Sándor és felesége alapította Lakitelek Népfőiskolára, ahová sok más mellett szállodát, strandot, lovardát, sportcsarnokot és egy múzeumot is építenek – utóbbit a tiltott pálinkafőző eszközöknek. A népfőiskola veszi át a Nemzeti Művelődési Intézet feladatait is.

Figyelmébe ajánljuk