48 óra közmunkára ítélték a debreceni akkugyár ellen ülősztrájkoló politikust

  • nrancs.hu
  • 2023. november 4.

Belpol

„Stop akkugyár, stop méreggyár” táblával tartott ülő demonstrációt a momentumos Szabó Bence a debreceni polgármester irodája előtt, aki ezért feljelentette.

48 óra közmunkára ítéltek, mert az akkugyárak ügyében a debreceniek oldalára álltam – írja Facebook oldalán Szabó Bence debreceni önkormányzati képviselő, a Momentum észak-alföldi régióvezetője.

"Július végén néhány társammal blokád alá vettük Papp László irodáját, hogy ráébresszük, itt az ideje végre hallgatnia a debreceniekre és ki kell írnia a népszavazást az akkumulátorgyárakról. A blokádot követően maga a polgármester tett feljelentést ellenem. A nyomozás több mint 3 hónap után most lezárult. A hatalom nem hagyta szó nélkül, hogy kellemetlen helyzetbe hoztam őket. Elítéltek: 48 óra közmunkát kell letöltenem. Ez kevés lesz, polgármester úr! Ha ez az ára annak, hogy kiállok a városunkért, akkor boldogan vállalom, ezt és bármi mást is! Nincs hová hátrálni, a vizünk, a levegőnk, a földjeink, a jövőnk és a gyerekeink jövője a tét. Én maradok! Nem tudnak megfélemlíteni!" – írja Facebook oldalán a képviselő.

A Debrecen déli ipari övezetében épülő kínai akkumulátorgyár legújabb fejleményeiről itt írtunk:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.

Hídpénz

„Az önkormányzat egy olyan fejlesztést kíván megvalósítani, hogy a Szárhegyet és a Vár­hegyet összekötnénk egy függőhíddal."

Az arany csillogása

Emlékszik még bárki is arra, hogy mikor volt az a „vizes” világbajnokság Budapesten, amikor a toronyugráshoz a Dunába húztak fel egy ménkű nagy tornyot, hogy az majd milyen jól fog mutatni a világmindenség összes televíziós készülékén?