48 óra közmunkára ítélték a debreceni akkugyár ellen ülősztrájkoló politikust

  • nrancs.hu
  • 2023. november 4.

Belpol

„Stop akkugyár, stop méreggyár” táblával tartott ülő demonstrációt a momentumos Szabó Bence a debreceni polgármester irodája előtt, aki ezért feljelentette.

48 óra közmunkára ítéltek, mert az akkugyárak ügyében a debreceniek oldalára álltam – írja Facebook oldalán Szabó Bence debreceni önkormányzati képviselő, a Momentum észak-alföldi régióvezetője.

"Július végén néhány társammal blokád alá vettük Papp László irodáját, hogy ráébresszük, itt az ideje végre hallgatnia a debreceniekre és ki kell írnia a népszavazást az akkumulátorgyárakról. A blokádot követően maga a polgármester tett feljelentést ellenem. A nyomozás több mint 3 hónap után most lezárult. A hatalom nem hagyta szó nélkül, hogy kellemetlen helyzetbe hoztam őket. Elítéltek: 48 óra közmunkát kell letöltenem. Ez kevés lesz, polgármester úr! Ha ez az ára annak, hogy kiállok a városunkért, akkor boldogan vállalom, ezt és bármi mást is! Nincs hová hátrálni, a vizünk, a levegőnk, a földjeink, a jövőnk és a gyerekeink jövője a tét. Én maradok! Nem tudnak megfélemlíteni!" – írja Facebook oldalán a képviselő.

A Debrecen déli ipari övezetében épülő kínai akkumulátorgyár legújabb fejleményeiről itt írtunk:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk