58 év után lemond Veresegyház polgármestere

  • narancs.hu
  • 2023. február 17.

Belpol

„Józan megfontolásból távozik”. 

58 év után lemondt Veresegyház független polgármestere, Pásztor Béla – erősítette meg a polgármester a Magyar Nemzet értesülését a Telexnek. Pásztor február végével mond le a tisztségéről, döntését a jövő hét keddi képviselő-testületi ülésen jelenti be. 

Úgy véli, új ember kell a település élére, és már meg is van, hogy ki lehet az utódja. Mint mondta,„józan megfontolásból” távozik így, nem akarta, hogy törést okozzon a város életében egy új polgármester érkezése. Azt szeretné, ha Cserháti Ferenc, a jelenlegi alpolgármester venné át tőle a polgármesterséget.

 
Pásztor Béla, Atyha (Atia) testvértelepülése, Veresegyház polgármestere beszédet mond a székelyföldi falu a római katolikus templomának szentelésén 2019. július 20-án. A templomot egy 2016-os villámcsapás következtében keletkezett tűzvész után kellett újraépíteni.
Fotó: Veres Nándor / MTI
 

Cserháti szerint jóravaló ember, jó vezetője lesz a városnak. Már amennyiben megválasztják, leghamarabb májusban dönthetnek a veresegyháziak az új városvezető személyéről. Addig is lesz ideje az alpolgármesternek, hogy „gyakoroljon, kitanulja a mesterséget”. „Nem könnyű elválni” – mondta, de a jövőben sem távolodna el az önkormányzattól, „kéznél lesz”, ha kikérik a tanácsát. Reméli, hogy a helyiek megismerik, megszeretik az alpolgármestert, „és talán ő is ráhúz egy ötvenest”. 

A 84 éves Pásztor Bélát 1965. szeptember 1-jén választották meg Veresegyház tanácselnökének, előtte a helyi művelődési ház igazgatója volt. Egészen 1990. október 12-ig töltötte be a tisztséget, de utána polgármesternek is megválasztották, és azóta is megnyert minden választást. Az 58 évnyi polgármestersége rekordnak számít Magyarországon, írja a Telex. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk