Négy év után ülésezett hatmilliárdos székházában a Corvin-lánc testület

  • narancs.hu
  • 2023. március 9.

Belpol

Orbánt is meghívták, de nem tudott elmenni. 

Négy év kihagyás után ülésezett a Magyar Corvin-lánc testület az államtól kapott 6 milliárd forintból felújított Róheim-villában, a testület új székházában – írja a hvg.hu

A Corvin-lánc testület adja a második legmagasabb rangú állami kitüntetést, amelyet 2018 óta nem ítéltek oda senkinek. 2019 óta távmunkában, ülés tartása nélkül határozathozatal keretében hoztak meg döntéseket. A mostani közgyűlésre Orbán Viktort és Novák Katalint is meghívták, de egyikük sem tudott elmenni. 

A hvg.hu megjegyzi, a testületet 1930-ban Horthy Miklós kormányzó által alapította, hogy később az Orbán-kormányok által kétszer is „feltámasztott” Corvin-láncot adományozza. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk