6 milliárdért hirdetett 2 év alatt kormánypárti médiumoknál az MVM

  • narancs.hu
  • 2023. október 9.

Belpol

Meg további 2 milliárdért egyéb helyeken.

A Magyar Villamos Művek (MVM) 2 év alatt 8 milliárd forint értékben jelentetett meg hirdetéseket, ebből 6 milliárd került kormánypárti médiumokhoz

derült ki az rtl.hu információi alapján. A maradék 2 milliárd nagy részénél is kimutatható kormányzati kapcsolat.

A legnagyobb megrendeléseket a Tv2-csoport, valamint a KESMA-lapok (ide tartozik például a Magyar Nemzet, az Origo vagy a vidéki megyei laphálózat) kapták. Az előbbihez 2,8, az utóbbihoz 2,9 milliárd forint hirdetési pénz folyt be 2021-ben és 2022-ben.

Aligha véletlen, hogy az olyan kormányzattól független lapokban egyáltalán nem volt hirdetés, mint a 24.hu, a 444.hu, a HVG, Magyar Hang, a Magyar Narancs, a Szabad Európa vagy a Telex.

Az MVM a 168 Órát is kiadó Brit Média Kiadónál vagy a Blikket is jegyző Ringier-nél is jelentetett meg hirdetéseket, de költött Leisztinger Tamás Népszavájánál és a Hit Gyülekezete ATV-jénél is.

Az RTL felületein 78 millió forintnyi hirdetés jelent meg 2022-ben.

A hirdetési adatokat az MVM először nem akarta kiadni, ezért az rtl.hu-nak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közbenjárása által sikerült megszereznie azokat.

Az MVM-nél elmondták, hogy

a média- és reklámtevékenységet a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) által kiválasztott kommunikációs ügynökség végzi. Az NKH pedig a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozik.

Az rtl.hu emlékeztet arra, hogy az irreális méretű állami költések révén állami pénzből kockázat nélkül lehet a sajtót megvásárolni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk