3 milliót fizet a recski iszapömlés felelőse

  • narancs.hu
  • 2023. október 8.

Belpol

Az LMP felülvizsgálatot kér a bírság ügyében, mert nevetségesen alacsonynak tartja.

Hárommillió forint bírságot kell fizetnie a recski kőbányát működtető Andezit-Bau Kft.-nek, mert nyáron a felhőszakadás nyomán támadt özönvíz miatt a falu fölött megnyitott kőbányából iszap zúdult a lakóházakra, s negyven embernek kellett elhagynia az otthonát – írja a 24.hu.

A bírságot a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hivatala alá tartozó Országos Bányakapitányság rótta ki, miután megvizsgálta a történteket. 

A lap emlékeztet, hogy az érintett kft. Nagy István, valamint Fiák István tulajdona; utóbbi üzletemberről tudni lehet, hogy Kósa Lajos fideszes politikus barátja. 

A bányakapitányság által kirótt bírságról most az LMP számolt be. A párt közleménye szerint e pénzbüntetés mértéke arcpirító és nevetséges, mert a vállalkozó a nyitással több tízmilliárdos üzletet kötött.

Kanász-Nagy Máté társelnök bejelentette, kérni fogja a szankció felülvizsgálatát a kormánytól.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk