7 millió népszámlálási kérdőívet töltöttek ki online

  • narancs.hu
  • 2022. október 20.

Belpol

1,8 millió cím maradt, ahova ki kell mennie a számlálóbiztosoknak.

Lezárult szerda délelőtt a népszámlálás online önkitöltési időszaka. A kitöltési arány országosan elérte a 63,5 százalékot – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Mint írták, a rendszer lezárásáig, vagyis szerda 10 óráig a nagyjából 5 millió cím közül 3,2 millióról összesen 7 millió személyi kérdőív érkezett be.

Az online kitöltésben részt vevők aránya Pest megyében volt a legmagasabb (71,7 százalék), a második Győr-Moson-Sopron (69,5 százalék), a harmadik helyen Fejér megye (67,5 százalék) végzett.

A megyei jogú városok közül Érden töltötték ki a legtöbben online a kérdőívet (79,7 százalék), a második Székesfehérvár (75,1 százalék), a harmadik pedig Szeged (72,4 százalék) lett.

Budapesten a címek 70,8 százalékáról küldték be online a kérdőívet.

Azokat a háztartásokat, amelyek nem éltek a kérdőív online kitöltésének a lehetőségével, számlálóbiztosok keresik fel október 20. és november 20. között.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.