Újabb levelet írtak Orbánnak a pedagógus-szakszervezetek

  • narancs.hu
  • 2022. október 20.

Belpol

Szerintük a sztrájktörvényt sérti, hogy a kormány nem hajlandó velük egyeztetni.

Újabb nyílt levélben fordultak a pedagógus-szakszervezetek, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Orbán Viktorhoz, mivel a sztrájkbizottság összehívását sürgető előző, október 7-én közzétett levelükre nem kaptak választ.

Álláspontjuk szerint

a kormányoldal megsérti a sztrájktörvényben előírt együttműködési kötelezettségét azzal, hogy "hónapokig nem a hajlandó határozatlan idejű sztrájk alatt a szakszervezetekkel egyeztetni".

Azt is nehezményezik, hogy a kormány béremelésről szóló ígéretéről csak a múlt heti Kormányinfón tett bejelentésből értesültek, pedig Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár azt ígérte, hogy öt napon belül összehívja a szakszervezeteket tárgyalni, amennyiben Brüsszelből válasz érkezik.

Előző levelükben egy, "az oktatás minden területéhez értő és az elmúlt időszak kudarcaihoz nem köthető kormánybiztos" kinevezését is kérték, ám mint ahogy a mostani levelükben emlékeztetnek rá, és mint ahogy az várható volt, erre a kérésükre sem érkezett válasz.

A pedagógus-szakszervezetek felszólították a miniszterelnököt, hogy haladéktalanul intézkedjen a tárgyalások folytatásáról.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk