816 millióért újítják fel a Parlament egyik termét

  • narancs.hu
  • 2023. április 22.

Belpol

Ötmilliós négyzetméteráron. 

Kiváló állapotú, 4-500 négyzetméteres rózsadombi luxusvillákat lehet venni 8-900 millió forintért, vagyis azért az összegért, amit éppen most költenek el a Parlament egyetlen tárgyalójának a felújítására. Az Országház persze nem egy akármilyen ingatlan, hiszen védett, műemléki épület, speciális adottságokkal és egyedi díszítőelemekkel, mégis soknak tűnhet egy terem felújításáért 816 millió forint – írja a hvg.hu

A jelenleg is zajló felújítás a Kossuth térre néző gróf Apponyi Albert termet érinti. A teremben tavaly szeptember 29-én ülésezett utoljára a Törvényalkotási Bizottság, mert a felújítás másnap megkezdődött a helyszín előkészítésével. Az Országgyűlés Hivatala által tavaly nyáron levezényelt közbeszerzési eljárás, majd a szeptemberben a nyertes céggel, a Fővárosi Építő Zrt.-vel aláírt szerződés szerint a munkákkal 13 hónap alatt kell végezni, idén október 31-ig.

A szerződés szerint a munka ára nettó 643,7, bruttó 816,6 millió forint.

A fő feladat a 160 négyzetméteres 58-as terem felújítása, ami 5,1 milliós négyzetméterárra jön ki, írja a hvg.hu. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!