A békéről beszélni hívja Magyarországra a világ női államfőit Novák Katalin

  • narancs.hu
  • 2024. január 13.

Belpol

Idén akár össze is jöhet a Női Államfők Budapesti Csúcstalálkozója.

 Úgy tűnik, tényleg lesz valami Novák Katalin nagy tervéből, ami szerint meghívná Magyarországra hívná az összes női államfőt, ugyanis nemrég a Széművészeti Múzeumban diplomáciai dolgozóknak is javasolta az ötletet. A Telex megkérdezte a Sándor-palotát, mi volt ez az összejövetel és kik vettek rajta részt, ráadásul még választ is kaptak: 

 „A köztársasági elnök folyamatosan kiáll amellett is, hogy több nőre van szükség a közéletben. Novák Katalin meggyőződése, hogy a női vezetőknek speciális szerepe lehet például a konfliktusok feloldásában, a háborús helyzetek esetén a béke megteremtésében.”

Mont kiderült, az esemény neve a Női Államfők Budapesti Csúcstalálkozója lesz, és a terv szerint az érkező női vezetők arról beszélgetnének, mit tehetnének a világ konfliktusos régióiért és a békéért.

A találkozó arra is felhívná a figyelmet, hogy milyen kevés női államfő van, ami egyébként tényleg nem mellébeszélés: összesen 17 ilyen van a világon Magyarországgal együtt, szóval tényleg nem kéne nagyon a zsebébe nyúlni senkinek, ha mindenkit össze akarna gyűjteni.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk