Diákok és tanárok tüntettek a minőségi oktatásért – fotók

  • narancs.hu
  • 2024. január 13.

Belpol

A demonstráción jelezték, hogy a fizetésemelés csalóka, ráadásul nem is minden a pénz.

Január 13-án, szombat délután ismét utcára vonultak a közoktatásban dolgozó tanárok szervezetei és az Egységes Diákfront (EDF). Az előzőekhez hasonlóan ismét követeléseket hangoztatott, illetve felhívta rá a figyelmet, hogy bár a polgári engedetlenség és a sztrájk eredményeképp a kormány megemelte a pedagógusok béreit, ez csalóka lehet: „A béremelésből könnyen szemfényvesztés válhat, jelenlegi információk alapján hazudott a kormány, amikor 32,2%-os átlagról beszélt, mivel a legmagasabban meghatározott minimum 32% (gyakornokok), ennél a többi pedagógus kategória csak kevesebbet kereshet” – fogalmazott közleményben az EDF, hozzátéve, hogy a pénz még csak nem is minden, ugyanis korszerű és modern oktatása is szükség lenne.

 
Fotó: Dusza Erika

A maroknyi tüntető ha méretben nem is, de diákokról lévén szó, transzperensekben azért hozta a kötelezőt. A demonstráción többen is felszólaltak, többek közt a politikába idén V. kerületi polgármesterjelöltként visszatérő Juhász Péter.

A tüntetésnek valamivel 16:00 után vége lett, a szervezők közül Perlaki-Borsos Noel méltón búcsúzott: "Köszönjük a rendőrségnek, hogy most teát adott, nem könnygázt!"

 
Fotó: Dusza Erika

 
Fotó: Dusza Erika

 
Fotó: Dusza Erika

 
Fotó: Dusza Erika

 
Fotó: Dusza Erika

 
Fotó: Dusza Erika

 
Fotó: Dusza Erika

 
Fotó: Dusza Erika

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?