A DK etikai bizottsága elutasította a Gyurcsány Ferenc elleni beadványt

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 5.

Belpol

Nem indítanak eljárást a pártelnök ellen. Ki hitte volna? 

„A Demokratikus Koalíció Etikai Bizottsága megvizsgálta Leel-Őssy Gábor beadványát, amelyben etikai eljárást kezdeményezett a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc ellen. Az Etikai Bizottság azonban a beadvány tartalmát nem tekinti etikai ügynek, mert az abban megfogalmazottak nem etikai, hanem politikai jellegűek. Ezért a testület hatáskör hiányában a beadvánnyal nem tud foglalkozni” – közölte a DK.

A párt közleményében hozzátette, hogy Leel-Őssy Gábor ellen jelenleg is etikai eljárás zajlik: a párt szerve kezdeményezte, hogy a vele szembeni döntés jogerőssé válásáig fügesszék fel a párttagságát. A gyulai politikus, alapító tag a június 9-i választási eredmények miatt kezdeményezett eljárást Gyurcsánnyal szemben, akinek kizárását kérte. Leel-Őssy az elmúlt napokban többször is hangot adott azon véleményének, hogy a sorozatos választási vereségek után a pártelnöknek le kellene vonnia a szükséges konzekvenciát. 

A témával a Magyar Narancs rendszeresen foglalkozott az elmúlt időszakban. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk