A DK-s Perlai Zoltán nyerte az előválasztást Budafok-Tétényben

  • narancs.hu
  • 2024. március 24.

Belpol

A momentumos Havasi Gábor elismerte vereségét.

Perlai Zoltán nyerte a XXII. kerületi, azaz budafok-tétényi ellenzéki előválasztást. A Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti képviselője, Varju László jelentette be a Facebookon az eredményt Perlai mellett állva, aki szintén szót kapott, megköszönte mindenkinek a munkát és szavazatot, valamint jelezte, elég szoros eredmény született.

Egyelőre nem tudni, melyik jelölt pontosan hány szavazatot, hány százalékot ért el, még egy megerősítő újraszámlálást tartanak a Telex értesülései szerint. Úgy tudni, Perlai győzelme biztos, az a kérdés, hány vokssal előzte meg Havasit. A különbség várhatóan néhány tucat szavazat lesz.

Facebookon a momentumos Havasi Gábor is elismerte vereségét, szintén kitért a szoros eredményre, és gratulált ellenfelének. Azért hozzátette: „Ilyen nehéz körülmények között, amikor minden más ellenzéki párt és a Fidesz is ellenünk kampányolt, a szoros eredmény maga is győzelemmel ér fel.”

A DK maga is reagált egy közleményben az eredményre. Többek közt azt írták, köszönik „az MSZP-nek, a Párbeszédnek, az LMP-nek és a Jobbiknak is, amiért Perlai Zoltán a közös jelöltünkként állhatott rajthoz”. Hozzátették,

hiszik, hogy nincsenek vesztesei az előválasztásnak, mivel a legesélyesebb jelölt indítása a cél, mindezek miatt Havasinak is gratuláltak.

Ugyan a 2019-es önkormányzati választások előtt több helyen, illetve a 2022-es országgyűlési választások előtti évben is tartott az ellenzék előválasztásokat, mostanra megkopott ennek a műfajnak a renoméja. A XXII. kerületben március 21. és 24. között, csütörtöktől vasárnapig lehetett szavazni arról, ki legyen a fideszes polgármesterjelölt, Karsay Ferenc kihívója.

2019-ben a momentumos Havasi mindössze 312 szavazattal kapott ki a kormánypárti Karsaytól úgy, hogy még egy harmadik jelölt is indult, aki 1181 voksot kapott. Tehát az ellenzék jó eséllyel indulhat június 9-én Budafok-Tétény polgármesteri székéért. A Momentum márciusban bejelentette, hogy a korábbi mentőápoló Havasit indítaná, csakhamar a DK is bejelentette jelöltjét, Perlai Zoltánt, aki amúgy 2002 óta tagja a kerületi képviselő-testületnek. Perlai mögé beállt az MSZP, az LMP, a Párbeszéd, sőt a Jobbik is.

Havasi és Perlai, valamint a mögöttük álló pártok végül előválasztásban egyeztek meg. Ezen előzetes regisztráció után online, illetve hat helyszínen személyesen lehetett részt venni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?