A fegyvergyáros Glockék helikopterével röpköd Mészáros

  • narancs.hu
  • 2023. november 8.

Belpol

Az osztrák mágnás ugyanolyan fontos szereplője az ottani közéletnek, mint a miénknek Mészáros.

Az OE-XWY jelű helikopter, amellyel Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea nemrég Szegedre repült, és amelyet már Békés megyében is láttak korábban, az osztrák fegyvergyáros, Gaston Glock flottájához tartozik – derítette ki a Válaszonline.

A szegeder.hu és a Telex írta meg szombaton, hogy Mészáros Lőrinc magyar üzletember és felesége, Várkonyi Andrea helikopteren érkezett a szegedi repülőtérre, a házaspárt két sötétített üvegű Mercedes várta, azzal mentek tovább a városba. Később az is kiderült, hogy a helikopter Hatvanpuszta felé kanyarodott, úgy tért vissza a budaörsi repülőtérre.

Ugyanerről a helikopterről Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azt mondta, az OE-XWY általában Budaörs és Ferihegy között szokott ingázni, vagyis feltehetően arra használják, hogy az igazi repülőtérre vigye az utasokat. 

A Válaszonline emlékeztet, hogy Mészárosék gyakran veszik igénybe az OE-LEM jelű Bombardier repülőgépet is, amellyel voltak már Málagában, Nizzában, Dubajban. Ez a jármű az International Jet Management GmbH nevű osztrák cégé, amely orosz, ukrán, kazah és szerb oligarchákat is utaztat, és Andreas Staribacher volt szociáldemokrata pénzügyminiszterhez kötődik.

Az OE-XWY jelű helikopter a klagenfurti Glock Aviation GmbH kötelékéhez tartozik, három másik bérelhető géppel együtt. 

Ahogyan Mészáros Lőrinc Magyarországon, a pisztolygyáros Gaston Glock is fontos ember Ausztriában. Köztudott róla, hogy jóban van az Osztrák Szabadságpárt vezetőivel, támogatja is a pártot, és titokban moszkvai utat szervezett Jörg Haidernek. Felesége, Kathrin Glock pedig úgy került be egy osztrák állami cég felügyelőbizottságába, hogy az asszonynak nincs tapasztalata az érintett iparágban. 

 

A címlapkép Kathrin Glock Facebook-oldaláról való

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk