Békés megyében is járt korábban az a helikopter, amiből Mészáros Lőrincéket látták kiszállni Szegeden a hétvégén

Kis-Magyarország

Az OE-XWY lajstromjelű légijármű 2021 szeptemberében Geszten bukkant fel a Tisza-kastély helyszínbejárásának időpontjában. 

A Szegeder és a Telex írta meg a hétvégén, hogy egy OE-XWY lajstromjelű, osztrák tulajdonban lévő bérhelikopter szállt le a szegedi repülőtéren szombaton. A lap olvasói Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát látták kiszállni a légijárműból. A helikoptert két sötétített üvegű Mercedes, egy kisbusz és egy szedán várta. „Mészáros utolsóként szállt be a kisbuszba, nem mehettem közel, mert a testőrei körbevették a helikoptert” – idézik a lapok az egyik szemtanút. Aztán ugyanez a lajstromjelzésű helikopter másnap, vasárnap Hatvanpuszta felé kerülve visszatért a budaörsi repülőtérre. (Hatvanpusztán az Orbán család birtoka van, amely egykor József nádoré volt.)

Nem először keltett feltűnést ez az egyébként olasz gyártmányú Augusta helikopter.

2021 szeptemberében a Békés megyei Gesztre repült, amit a Narancs.hu egyik helyi olvasója meg is örökített.

Mint megírtuk, éppen akkor tartottak helyszíni bejárást a geszti Tisza-kastélynál, amelynek felújítása a projektért felelős Lázár János korábbi ígéreteivel szemben egyre csúszik. (Akkortájt Lázár, sok más megbízatása mellett, a geszti kastély felújításának kormánybiztosa is volt. Ma is ő felügyeli a munkákat az építési  és közlekedési tárca első embereként.)

 
Fotó: Olvasónk felvétele

Mivel a helyiek úgy tudták, a politikus érkezett helikopterrel a helyszínre, megkérdeztük Lázár Jánost, megfelel-e ez a valóságnak. Lázár napokkal később, már cikkünk megjelenését követően válaszolt. Gúnyos hangú és kioktató közleményében azt írta, nem ő érkezett helikopterrel Gesztre, egyébként is tudva lévő, hogy mindenhova autóval jár.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő friss Facebook-posztja arról tudósít, hogy: „Az a helikopter ugyanis, amivel Lőrinc és Andi a minap Szegedre és onnan Felcsútra repült, leginkább a budaörsi reptér és a Liszt Ferenc repülőtér között ingázik. Véletlenül pont akkor, amikor a Lőrincék által szintén gyakran használt (és többször Orbánt is reptető) OE-LEM lajstromjelű repülőgép valami jó helyre megy (szeptember 22-én pl. két napra Malagába, szeptember 27-én egy napra Nizzába, október 2-án pedig öt napra Dubajba). A korrupciós ügyeket felkutató politikus némi malíciával hozzátette: „Szomorú ez, de keressük a jót benne: Lőrincék talán kerülni akarják a feltűnést. Persze az is lehet, hogy csak túl drága az idejük a dugóban araszolni a fekete luxus Mercikben.”

Ezek után érdekes lehet a kérdés: legközelebb mikor és hol bukkanhat majd fel az olasz gyártmányú, fekete, OE-XWY lajstromszámú helikopter.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kárpáti Judit: A tiszta olaj könyve

"Ahogyan sok más helyen, újfent találkozom a jelenséggel: azt a szót, hogy zsidó, nehezen mondják ki. Nincsen e mögött ártó szándék, ami mögötte van, az pontosan a semmi. A gondolatok hiánya, az erről való gondolkodás hiánya." Kárpáti Judit megrázó írása nem ismert családtagokról, Tiszavasvári egykori izraelita közösségéről.