A Fidelitas egyik hódmezővásárhelyi vezetője lehet a helyi marihuánaültetvény központi figurája

  • narancs.hu
  • 2021. július 16.

Belpol

Márki-Zay Péter megerősítette, hogy az ügyben a helyi Fidelitas oszlopos tagja érintett.

Kedden a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói számoltak be arról, hogy elfogtak egy idős házaspárt és egy fiatal férfit, akik egy tanyán, több mint 350 tő különböző fejlődési szakaszban lévő kannabisz növényt termesztettek.

A Hódpress több egymástól független forrrásból is úgy értesült, hogy az egyik parlamenti párt ifjúsági tagozatának hódmezővásárhelyi tagja az üggyel kapcsolatban elfogott 27 éves férfi. A város polgármestere, Márki -Zay Péter a lap szerint a Vásáhelyi Televízió Időben című műsorában megerősítette információkat, eszerint pedig a helyi Fidelitas oszlopos tagjáról van szó.

"Akkor, amikor Orbán Viktor kijelenti azt, hogy a gyerekektől el a kezekkel, akkor gondoljon arra is, hogyha a Fidesz ifjúsági szervezetének egyik vezetője kannabiszt termel, akkor egy Fidelitas által is támogatott, szponzorált – mondjuk -stadionrendezvény, az már egy korántsem ártatlan politikai rendezvény. Tehát én azt gondolom, ennek messzemenő következményei kell, hogy legyenek"

- nyilatkozta Márki Zay.

Az ügyben még kedden megkereste a Telex a helyi Fidelitast, és sokatmondó, hogy megkeresésükre a szervezet nem cáfolta az értesülést. A konkrét kérdésekre nem válaszolva annyit írtak, hogy „a Fidelitas alapszabálya és belső szabályzata szerint, ha valaki bűncselekményt követ el és bűnössége beigazolódik, az a szervezetből való azonnali kizárással jár, egyebekben az Etikai Bizottság jogosult dönteni”. 

A rendőrök egyébként 2021. július 8-án a kora délutáni órákban tartottak szemlét a kérdéses ingatlanban, ekkor találták meg a nemesített növényeket, továbbá a részben leszüretelt és kiadagolt kábítószert, illetve a termesztéshez szükséges eszközöket. A feltételezett elkövetőket előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték. 

A gyanúsítottakkal szemben termesztéssel, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk