Marihuánaügy: kilépett a Fidelitasból az „érintett tagtárs”

  • narancs.hu
  • 2021. július 16.

Belpol

Mert nem akar ártani a vásárhelyi közösségnek.

Kilépett a Fidelitas hódmezővásárhelyi szervezetéből az az ember, aki a hírek szerint érintettje egy büntetőeljárásnak, amely jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt indult.

A gyanú szerint a vásárhelyi rendőrök eljárást indítottak egy idős házaspár és egy 27 éves férfi ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy egy tanyán kannabiszt termesztettek, több mint 350 tövet gondoztak. A Hódpress, majd a Telex is beszámolt arról, hogy az ügy egyik érintettje a Fidelitas egyik vásárhelyi tagja, ezt Márki-Zay Péter polgármester (Mindenki Magyarországa Mozgalom) megerősítette a vásárhelyi televízióban.

A Fidelitas nem cáfolta az értesülést. 

A szervezet Facebook-oldalán nemrég megjelent egy közlemény. Eszerint „mivel a kialakult helyzetből politikai ügyet próbálnak kreálni, ezért az érintett tagtársunk a mai napon kilépett a helyi szervezetünkből, mivel nem akar ártani közösségünknek. Az érintett személy áll a vizsgálat elé. A Fidelitas minden bűncselekményt elítél, álláspontunk szerint mindenkinek vállalnia kell tetteiért a felelősséget.”

A közleményt Kotormán Viktor, a helyi szervezet elnöke írta alá. Őt még szerdán hívta a Telex a kérdéssel, igaz-e, hogy az alelnökük érintett ebben az ügyben. Az elnök akkor azt mondta, nem tud válaszolni a kérdésekre, mert nem otthon van.

A szervezet mostani közleménye alatt az egyik kommentelő „Szájer–Borkai-védelemnek” nevezi azt a megoldást, hogy az érintett gyorsan kilép, így próbálják elkerülni a botrányt. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk